Borongós idő, derűs hangulat az Ezerjó Fakanálforgató Főzőversenyen

Népszerű ajánlatok

(Fotó:Nagy Pál)

Lehetett volna szebb idő Mór idei tavaszi fesztiválján, így 2019. április 27-én szombaton az Ezerjó Fakanálforgató Borral Készülő Ételek Országos Fõzõversenyén is. A barátságtalan, szeles idõjárás ellenére idén is sokan voltak a Lamberg-kastély parkjában.

Idén 35 csapat standjánál keverték a fakanalat. Közülük öten versenyen kívül indultak (a Lamberg-kastély dolgozói, a rendező Móri Borbarát Hölgyek, az Ízvadászok, a tavalyi győztes Edelweiss Német Nemzetiségi Táncegyesület  és a FRIMO, akik korábban már sokféle díjat elhódítottak.

Legtöbbet idén is a freudenbergiek utaztak Mórig (aki nem tudná: Mór németországi testvérvárosa), ők német-magyar vegyes csapatként indultak a Mór-Freudenberg Baráti Társaság itthoni tagjaival. Erdélyből Mór testvérvárosának, Nyárádszeredának a küldöttsége érkezett.

A hazai résztvevők közül legmesszebbről Hernádszentandrás “Bioszentandrási Katicák” nevű csapata jött, de az ország több településéről neveztek.

Idén sem fukarkodtak a fantáziadús nevek kitalálásában: Antivegások, Fehrer Gyevocské, Kukori-Kotkoda Csapat, Pörcök, Teleki Fúzió, Balkezes Fakanalas Doktorok, Last Minute Pörkölt, Fel-Kavarók, Bográcsrázogató Könyvmolyok és Zsizsikek…, stb.

Utóbbiak a Lamberg-kastély dolgozói, akik a parkban található Tájházban helyi sváb ételek készítésének bemutatóját tartották, sikerrel (erről külön is írunk)..
Természetesen a többség helybéli volt: cégek, munkahelyi közösségek, baráti társaságok, egyesületek, nyugdíjas közösség…

A zsűri tagjai immár visszatérően Czachesz Gábor alpolgármester, Dr. Némethné Utry Edit az önkormányzat humánügyi irodájának vezetője, Backer Zsuzsanna, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke, Dömötör János és Lakatos Viktor (utóbbi egyben a zsűri elnöke) voltak.

Backer Zsuzsanna tájékoztatott az eredményekről:

I. helyezett: Gastro-Medic

II. helyezett: Ész-Járás

III. helyezett: Mór-Zsák

Mór Város Polgármesterének különdíját a Balkezes Fakanalas Doktorok kapták.

A Közművelődési Közalapítvány “Legkreatívabb csapat” különdíja a Fehrer Gyevocské csapatáé lett. Szintén a közalapítvány különdíját kapta a Brindisi Szent Lőrinc Borrend a “Legjobb ízharmóniáért”.

Mór borrendjének díját az Aki mer… csapatnak ítélték..

Fentieken kívül számos különdíj talált gazdára a zsűri tagjai, különböző szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek jóvoltából.

A rendezők idén is megajándékozták a résztvevőket. A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete idén is sikeres programot szervezett.

Egész napos vásár várta a látogatókat, a Kastélypark, valamint Kapucinus tér színpadán a Lamberg-kastély Kulturális központ szervezésében kulturális műsorok, koncertek szórakoztatták a móriakat és a vendégeket – ezekről olvashattak korábbi beharangozónkban. A Kastélyparkba kitelepültek a móri sakkozók is. Természetesen a móri borokat is kóstolgathatták a faházaknál. A Szent György-heti Vigasságok vasárnap és a jövő hét elején folytatódik – és ér véget Móron.

                                                                                 Nagy Pál

 

 

Cikkünk utánközlés. Először a Vértesinfó.hu oldalunkon jelent meg április 27-én  –  a szerk.

Írj Te először kommentet "Borongós idő, derűs hangulat az Ezerjó Fakanálforgató Főzőversenyen"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*