Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Botanikai séta a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában

március 15 @ 2:00 du. - 3:30 du. UTC+0

/Sajtófotó/

Tudta-e, hogy a fehérvárcsurgói kastély környezetét és a park tavát 2015-re állították helyre, amelynek során egy mintegy 22 hektár nagyságú terület komplex élőhely-helyreállítása valósult meg?

A Fehérvárcsurgói Károlyi Kastély Botanikus Kert és Arborétumban minden hónapban különleges botanikai sétára hívjuk a látogatókat, amely során fény derül a kastélypark történetének izgalmas kérdéseire. A következő sétára március 15-én, vasárnap, 14 órakor kerül sor. A kétórás program során a látogatók felfedezhetik a 22,5 hektáros történeti kertet, amely egyben természetvédelmi terület; a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növényeket; a 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállományt, a csónakázó tavat és a gloriette épületét. A botanikai sétát Imre Gábor környezetgazdálkodási és agrármérnök, kertész vezeti.

Előzetes regisztráció kötelező, mivel a résztvevők száma korlátozott. A botanikai séta összeköthető kastélylátogatással is. 10 fő fölötti csoportoknak külön, előre egyeztetett időpontban is biztosítunk vezetett botanikai sétát.

Regisztráció és tájékoztatás:

Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26;

e-mail: info@karolyikastely.hu; web: www.karolyi.org.hu

Részletek

Dátum:
március 15
Időpont:
2:00 du. - 3:30 du.
Esemény címkék:
, , ,

Helyszín

Károlyi-kastély
Petőfi Sándor u. 2.
Fehérvárcsurgó, Fejér 8052 Magyarország
+ Google Térkép