Idén is Mór ad otthont a Rally OB futamának, a Vértes Rallynak

Népszerű ajánlatok

/A képen ifj. Fogarasi Attila móri versenyző autója – Fotó:Nagy Pál/

Ismeretes, hogy 2020-ban először Mór volt a központja a Rally Országos Bajnokság futamának Vértes Rally néven. A szervezők és a város vezetői már akkor elmondták, hogy remélik, folytatódik az együttműködés.

Ezzel is kapcsolatos az alábbi hír:

“Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a szervezet felkészülten várja az idei szezont, melyben a legfőbb cél az lesz, hogy a nehézségek ellenére is tudjanak hazai és nemzetközi versenyeket rendezni, a nézők pedig visszatérhessenek a pályák szélére.

A sportvezető az MTI-nek szerdán azt mondta, úgy terveznek, hogy egy normál idényre kerül sor 2021-ben a sportágban, de a vírushelyzet miatt “az élet átírhatja a terveket”.

“Tavaly már bizonyítottuk, hogy egy világjárvány közepette, soha nem látott nehézségekkel megküzdve is szinte teljes versenyszezont tudunk lebonyolítani, a nemzetközi futamokon pedig a legmagasabb szintű szakmai segítséget nyújtotta az MNASZ, ez az idén sem lesz másképp” – mondta Oláh Gyárfás, és hozzátette, jelentős előrelépés lenne, ha a túraautó-világkupa (WTCR), a gyorsasági kamion Európa-bajnokság (ETRC), valamint a rali Európa-bajnokság (ERC) magyarországi versenyein a hazai nézők élőben szurkolhatnának a magyar indulóknak.

“A versenyzőknek és a csapatoknak az MNASZ igyekszik megadni a lehető legtöbb segítséget, mert a tavalyi év után most az a legfontosabb, hogy az idén sorra kerülő eseményeken minél többen rajthoz tudjanak állni” – jelentette ki az elnök, kiemelve, hogy Magyarország a 2020-as, nehézségekkel teli esztendőben sem maradt autósportos siker nélkül, ifjabb Érdi Tibor ugyanis pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét nyerte meg az ERC2-es kategóriában az első kontinensbajnoki diadalát elérő Csökő Zoltán navigátorral.

Oláh Gyárfás elmondta, a rali országos bajnokság idei szezonját hétfutamosra tervezik, tartalékeseményként pedig szerepel a tervezetben az év végén a Mikulás-rali. A szövetség tervei szerint a versenysorozat március végén a Salgó-ralival kezdődik, és az október 23-i hétvégén, az ERC-futammal azonos időpontban és helyszínen sorra kerülő Nyíregyháza-ralival zárul.

A kettő között a mezőny ellátogat Miskolcra és Kassára, Ózdra és Egerbe, Pécsre és környékére, Székesfehérvárra és Veszprémbe, valamint Mórra is.”

-MTI-

Kép forrása:Magyar Nemzeti Autósport Szövetség honlapja

Írj Te először kommentet "Idén is Mór ad otthont a Rally OB futamának, a Vértes Rallynak"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*