Bővült a parkolók száma a fehérvári kórház környékén

Népszerű ajánlatok

/Fotó:OKK Fehérvár/

Elkészült a kórház körüli parkolóbővítés második üteme. Ennek keretében 52 új parkolóhelyet alakítottak ki az Erzsébet utcai teherporta és a Bem utca között. A kormány támogatásából megvalósuló, két ütemben lezajlott fejlesztésnek köszönhetően harminc százalékkal bővült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház körül található parkolók száma.

A Modern Városok Program keretében a közelmúltban két külső parkolót alakítottak ki, nagyban segítve a kórházba érkező betegek, látogatók és dolgozók parkolási lehetőségeit.  A kormány támogatásából megvalósuló fejlesztés első ütemében 156 új parkolót alakítottak ki a Seregélyesi út és a Kikindai utca találkozásánál, hétfőtől pedig egy 52 férőhelyes parkolót is használhatnak az Erzsébet és a Bem utca között.

A péntek délutáni bejáráson Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, a Kórház körüli parkolóhely-bővítés régi és jogos igény volt mind a betegek, mind pedig a látogatók és a dolgozók részéről. Vargha Tamás bejelentette: a Modern Városok Program keretében zajló kórházfejlesztés első lépéseként a már meglévő épületekben megkezdődhet a légtechnika, a klímarendszer felújítása. A Beruházási Ügynökséggel folytatott tárgyalások során sikerült megegyezni abban, hogy a háromszintes új tömb, amelyben a Pulmonológiai, az Onkológiai és az Infektológiai (felnőtt, gyerek) Osztályok kapnak majd helyet, építése előtt a hotelépületben, a szakambulancián és a diagnosztikai épületben megkezdődhet a légtechnika-felújítás.  A mintegy egymilliárd forintos beruházás közbeszerzési kiírása januárban elindul.

Az elmúlt években több mint 700 parkolót létesített a város a kórház környékén, mondta dr. Cser-Palkovics András. A polgármester köszönetet mondott, hogy a Modern Városok Programban a Szent György Kórház fejlesztése kiemelt figyelmet kap. Mind a parkolóhelyek bővítésével, mind a légtechnikai berendezések felújításával nagy előrelépés történik, amely a kórház dolgozóit, a betegeket, a látogatókat szolgálja. A most átadott 52 parkoló mintegy 110 millió forintból valósult meg.

Dr. Bucsi László ma vette át a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház intézményvezetői megbízólevelét az emberi erőforrások miniszterétől. Mint mondta, az átalakuló egészségügyi rendszer komoly feladatok elé állítja: Fejér megye egészségügyi intézményei az alapellátásig hozzá tartoznak majd. A fejlesztésekről szólva elmondta, minden projekt rendes ütemben halad, egymás után indulnak a beruházások. Szólt a közelmúltban átadott családbarát szülészetről, a parkolókról, és beszámolt a közeljövőben várható fejlesztésekről – többek között a hamarosan induló egynapos sebészetről is.

Egy régóta meglévő problémát sikerült megoldani a parkolók kialakításával. Hétfőtől rendezett körülmények között állhatnak meg autóval a Hunyadi úti rendelőintézet mögött, emelte ki dr. Dienesné Fluck Györgyi. Az önkormányzati képviselő köszönetet mondott a környéken élők nevében az újonnan kialakított parkolókért. Az Erzsébet utca felől érkezők a Bem utca irányában kialakított parkolókat használhatják, amíg a kórházban vagy a rendelőintézetben tartózkodnak, majd ezt követően a Hunyadi utca felé hagyhatják el a parkolót.

Forrás:OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Bővült a parkolók száma a fehérvári kórház környékén"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*