Átadták a megújult szülészetet a székesfehérvári kórházban – Képek

Népszerű ajánlatok

/Fotó:OKK Fehérvár/

Átadták a megújult szülészetet és a gyermekágyas részleget a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Az intézmény több mint 200 millió forint kormányzati támogatást nyert a fejlesztésre, melynek célja, hogy még inkább családbaráttá, családközpontúvá tegyék az ellátást, és támogassák a pozitív szülésélmény kialakulását. Átalakították a szülőszobai részleget és a rooming-in rendszerű gyermekágyas osztályt, ahol megújult berendezések, eszközök, bútorzatok várják a kismamákat, a családokat. Az új szülészeti részleg várhatóan hétfőn kezdi meg a működését.

Magyarország kormánya az elmúlt két évben mintegy 10 milliárd forintot fordított a családbarát, családközpontú kórházi részlegek kialakítására. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház egy 2018 októberében benyújtott pályázattal több mint 200 millió forintot nyert a fejlesztésre.

A szülészeti és a gyermekágyas részleg átépítése tavaly novemberben kezdődött és nemrég fejeződött be, a megújulásnak köszönhetően minden a pozitív szülésélményt, a gyengéd, családközpontú szülést – születést segíti otthonos körülmények között. A fehérvári kórházban eddig négy darab egyágyas szülőszoba volt, melyek mindegyike önálló vizesblokkot kapott. A szobák egy-egy falát üvegfalra cserélték, hogy minél több természetes fény jöjjön be, kicserélték a berendezéseket, a szülőágyakat, illetve minden szobában használhatnak a kismamák szülőszéket is.

Kialakítottak egy új, ötödik szülőszobát, ahol lehetőség van a vízben vajúdásra és a vízben szülésre.  A gyengéd szülést igény szerint aromaterápiás levegő és relaxáló zene segíti. A vajúdónak használt helyiséget és az apák, a hozzátartozók által használt szobát szintén felújították, ezek is új, önálló vizesblokkot kaptak. Ugyancsak felújították a szülőszoba előterében lévő várót.

A gyermekágyas osztályon, az úgynevezett rooming in-ben – ahol a baba és az anyukája folyamatosan együtt lehet – a korábbi három-négyágyas szobákat egy-, illetve kétágyas szobákká alakították át, itt megújultak a vizesblokkok és új, otthonos bútorzattal gazdagodtak a helyiségek. Az újszülött részleget mintegy 56 millió forint értékben szintén új eszközökkel és orvosi műszerekkel szerelték fel. A fejlesztések összértéke 200 millió 73 ezer forint.

A részleg ünnepélyes átadása országgyűlési képviselők, megyei, városi és egyházi vezetők, a kórház menedzsmentjének és dolgozóinak részvételével zajlott péntek délután.

Forrás:OKK Fehérvár

Fotók:OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Átadták a megújult szülészetet a székesfehérvári kórházban – Képek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*