Megújult a 8126-os Söréd-Csákvár-Bicske összekötő út egy szakasza

Népszerű ajánlatok

/Illusztráció! Korábbi képen a  8216-os út egy szakasza Csákberény és Csákvár között – Fotó:Nagy Pál/

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 4,5 kilométeren újult meg a 8126-os jelű Söréd-Bicske összekötő út. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 554 millió forintból valósította meg a beruházást.

A 8126-os jelű Söréd-Bicske összekötő út 14+000-18+466 kilométerszelvények közötti szakasz a zámolyi körforgalomtól Csákvár irányába, egy korábban, 2019-ben felújított szakaszhoz csatlakozik, a végszelvény pedig Csákvár belterületén a Szabadság térnél van. A felújítás során az útburkolat teljes felújítása megtörtént, valamint forgalombiztonságot javító beavatkozások is történtek a szakaszon. Új létesítményként a 14+711-14+815 kilométerszelvények közötti külterületen a meglévő buszmegállók helyén bazaltbeton burkolatú buszöblök épültek, továbbá Csákvár város Zámoly felőli végén forgalomcsillapító sziget is épült, valamint a Bokréta utcánál a már korábban tervezett gyalogos átkelőhely kiépítésére is sor került. A munkaterületet 2020. július 28-án adta át a kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., az útszakasz teljesítéséért felelős kivitelező a Soltút Kft., illetve alvállalkozója az Útéppark Kft. jelentős erőforrásokat megmozgatva a kivitelezést folyamatosan végezte, ennek eredményeként a felújítás a kitűzött határidőnél jóval korábban elkészült.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Fejér megyében eddig mintegy 54 kilométernyi út felújítása valósulhatott meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

A 8126-os út projektzáró eseményére 2020. október 16-án került sor Csákváron, melyen részt vett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere és Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Írj Te először kommentet "Megújult a 8126-os Söréd-Csákvár-Bicske összekötő út egy szakasza"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*