Rangos nemzetközi tornán indul Krausz Gergely

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Krausz Gergely Facebook oldala/

Hét hónap kényszerszünetet követően a dániai Odensében magyar indulóval rendeznek ismét nemzetközi tollaslabdaversenyt.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója szerint a kedden (ma) kezdődő és vasárnapig tartó viadalt a nemzetközi szövetség (BWF) és a rendező dán szövetség szigorú egészségügyi előírásokkal rendezi meg, amelynél figyelembe veszi a dán kormány és az ország egészségügyi hatóságainak rendelkezéseit, valamint más sportrendezvények szervezőinek tapasztalatait.

Minden játékost, szervezőt és más résztvevőt megvizsgálnak Odensébe érkezésekor, és csak negatív koronavírusteszt esetén vehetnek részt a versenyen. Ettől kezdve pedig buborékban lesznek az érintettek, azaz nem érintkezhetnek a viadalon kívüli személyekkel, valamint a mérkőzések alatt is kerülik a kézfogásokat és egyéb fizikai érintkezéseket. Minden játéknapon 500 néző tekintheti meg a helyszínen a mérkőzéseket.

Számos éljátékos nem vállalta a részvételt, ott lesz viszont a férfi egyes versenyben Krausz Gergely.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI megkeresésére kifejtette: ez az egyik legerősebb torna a világon, amelyre a jelentkezők közül a világranglista alapján a 32 legelőkelőbb pozíciót elfoglaló indulhat minden számban. Ezúttal a pandémia miatt jelenleg befagyasztott rangsor utolsó változatát vették alapul, a visszalépők helyére pedig tartalékként kerültek be játékosok.

Így “vette át” a világelső japán Momota Kento sorsolását Krausz, aki először vesz részt ilyen magas kategóriájú viadalon, és a kanadai Brian Yang ellen kezdi meg szereplését. Csorba József kiemelte: a versenyen nincs gyenge ellenfél, nagyon erős a mezőny még a legtöbb nagy ázsiai nemzet részvétele nélkül is.

-MTI-

 

Mint olvasóink előtt bizonyára ismeretes, Krausz Gergely móri származású. Itt kezdett tollaslabdázni, családja most is itt él.

Írj Te először kommentet "Rangos nemzetközi tornán indul Krausz Gergely"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*