Így rendezik meg a 2020. évi Móri Bornapokat

Népszerű ajánlatok

/Fotó:Nagy Pál/

Mint azt korábbi cikkünkben olvashatták, Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. szeptember 2-i soron kívüli nyilvános ülésén tárgyalt a 2020. évi Móri Bornapok rendezvénysorozatról.

Azóta megkaptuk a testületi ülésen elfogadott határozatot, melyet szó szerint idézünk:

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének

193/2020. (IX.2.) határozata

a 2020. évi Móri Bornapok rendezvénysorozat lebonyolításával kapcsolatos döntésekről

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete megállapítja, hogy „A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről” szóló 285/2020. (VI.17.) Korm.rendelet 2.§-a alapján a 2020. évi Móri Bornapok nem rendezhető meg a megszokott formájában.

A 2020. évi Móri Bornapok megrendezésével kapcsolatban az alábbi döntéseket hozza:

-A nagyszínpad nem kerül megépítésre és az ott tervezett valamennyi műsor, koncert, program elmarad. Ezek szerződéseitől a benne lévő záradékok alapján el kell állni.

 

-A Kapucinus téren „borutca” kerül kialakításra, ahol a Móri Borvidék Hegyközsége döntése alapján várhatóan 14 borász kap helyet 1-1 faházban. Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 98/2017. (III.29.) Kt. határozatában döntött arról, hogy évtől a Móri Bornapok valamennyi rendezvényén és helyszínén borkóstolás és értékesítés kizárólag üvegpohárból történhet. A rendezvény higiéniai és egészségügyi kockázatait a lehető legnagyobb mértékben le kell csökkenteni. Ennek érdekében a poharak visszaváltását és mosatását nem szervezi meg az önkormányzat. A 2020. évre ezen Kt. határozat alkalmazását felfüggeszti, így egyszer használatos poharak alkalmazását is lehetővé teszi.

 

-A borászatokon kívül más vendéglátó tevékenységet folytatók és vásározók is helyet kaphatnak. Ezen tevékenységek helyszínéül az ügyviteli épület körüli területeket jelöli ki a Képviselő-testület. Másfél méter távolságot kell tartani az egyes árusító, vendéglátó egységek között. Jelentkezés függvényében a vásározók a Táncsics utcában is elhelyezhetők abban az esetben, ha a Fogadóig betölthetők a kijelölt helyek.

 

-A Wekerle Sándor Szabadidőközpont előtt a szokásos módon kiadható az engedély a mutatványos tevékenységre (vidámpark).

 

-A borutca, a vidámpark, a vendéglátó tevékenységet folytató egységek és a vásározók 12 és 24 óra között tarthatnak nyitva.

 

-A meglévő 7600db üvegpohár értékesítését a borászatok részére lehetővé teszi azzal, hogy azok vételárát az önkormányzat számára megtérítik. Van lehetőség a fogyasztó által hozott pohárban történő kiszolgálásra is.

 

-2020. évi Móri Bornapok villamoshálózat kiépítési és üzemeltetési munkáinak kivitelezésére a módosított programoknak és elrendezésnek megfelelő, csökkentett műszaki tartalomra kell a vállalkozási szerződést megkötni.

 

-2 darab kézfertőtlenítő pontot helyez ki az önkormányzat, továbbá minden vásározó és vendéglátó egység számára ezek biztosítását előírja.

 

A 2020. évi költségvetésről szóló 2/2020. (II.20.) önkormányzati rendeletben „Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények” kormányzati funkción, a „Reprezentáció bornap 2020” és a „Rendezvények műszaki feltételeinek biztosítása, közterület rendezés” témán a forrás biztosított.”

 

Határidő: 2020.09.30.

Felelős: polgármester ( Városfejlesztési és -üzemeltetési Iroda)

 

Fenyves Péter                                              Dr. Taba Nikoletta

polgármester                                                        aljegyző

 

Korábbi cikkünk:

Idén is lesz Móri Bornapok – Frissítve!

 

1 komment a "Így rendezik meg a 2020. évi Móri Bornapokat"

  1. Gratulálok !

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*