Múltidéző – “A móriak „kötelessége” ellátni az esztergomi Suzukit”

Népszerű ajánlatok

/Suzuki Swift 1993-2004.  Forrás:wikipedia, fotó:Mazurka/

Talán ma is érdekesek lehetnek Mór 20. századi történetével kapcsolatban az ide telepített ipari létesítményekről szóló régi híradások – mint például ez:

A móriak „kötelessége”

Ellátni az esztergomi Suzukit 

Az épülő esztergomi Suzuki autógyár egyik legnagyobb hazai szállítója lesz az Ikarus móri alkatrész- gyára. A Suzukinak szállíjapán cégeikkel kötött megállapodások értelmében a móri vállalatnál készülnek majd a magyar gépkocsik ülései, belső ajtókárpitjai, mennyezetgarnitúrái, valamint kábelkötegei. A gyártás nagyobbrészt a már meglevő technikai bázisra épül, de a technológia korszerűsítésére, kiegészítésére, valamint a kábelkötegek gyártásához új üzemépület emelésére még szükség lesz.

A speciális gépeket importból szerzik be. A kábelköteggyártás berendezéseinek, valamint a különleges minőségellenőrző rendszernek a mintadarabjait a Sumitomo japán cég szállítja. Ezenkívül licencszerződés keretében megkapják a gyártás szaki dokumentációját, a technológiai leírást is. A japánok vállalták továbbá, hogy gyáraikban tanítják be a műszaki irányító, illetve szakmunkásgárda „kulcsembereit”.

Az első termékéket a év augusztusában kezdi szállítani a móri leányvállalat. Ügy tervezik, hogy jövőre 15 ezer. 1993-ban negyvenezer, 1994-ben ötvenezer, majd azt követően a piac igényeinek megfelelő mennyiségű garnitúrát szállítanak a náluk készült termékekből az esztergomi Suzukinak. A hazai autógyártási programba kapcsolódás egymilliárd forintnál nagyobb árbevételt eredményez a vállalatnak, s lehetővé teszi meglevő dolgozói létszámának megőrzését, sőt, új munkahelyek létesítését is.”

 

Forrás:Library.hungaricana.hu/24 óra, 1991. július (2. évfolyam, 152-178. szám)   / 1991-07-24 / 172. szám

Írj Te először kommentet "Múltidéző – “A móriak „kötelessége” ellátni az esztergomi Suzukit”"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*