Belvárosi kultúrpiknik a nyári hétvégéken Székesfehérváron

Népszerű ajánlatok

/Fotó:OKK Fehérvár/

A hosszú bezártság után lassan újra megtelik élettel a belváros, ahol a nyári hétvégéken már programok is várják a járókelőket. A tervek szerint július utolsó hétvégéjétől kezdve, szombatonként színészek, zenészek, táncosok, énekesek szórakoztatják a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhatnak, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket teszik a Fő utcán. A „főpróbát” június 20-án délután tartották, nagy sikerrel – folytatás a jövő héten, azután pedig augusztus 15-ig minden szombaton láthatók az előadások.

Június utolsó hétvégéjétől kezdve augusztus közepéig a belvárosban járókat szombatonként 17.00 órától lepik meg a művészek a Városház téren: színészek, énekesek és táncosok, a város művészeti intézményeinek, csoportjainak tagjai, és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a térre, ahol minden alkalommal más-más művészeti ág képviselői mutatják be műsorukat. Este hattól a történelemben kalandozhatnak a városban járók: hagyományőrző csapatok „portyáznak” majd a Fő utcán, bemutatókat is tartanak, és elkísérik az érdeklődőket a másik helyszínre. Este hét órától a zenekedvelőket várják a Zichy ligetben, a Zenepavilonban játszanak majd a muzsikusok, kisebb formációkban. A nyáresti dallamokat akár a magukkal hozott takarókon pihenve, piknikhangulatban is hallgathatják itt a vendégek.

Székesfehérvár nyáron elképzelhetetlen a történelmi óriásbábok nélkül, így természetesen az Árpád-házi királyokat idéző méltóságteljes alakok is megjelennek a Fő utcán. Mindig más és más bábbal találkozhat majd a közönség, „akikkel” közelebbről is megismerkedhetnek, és persze fotózkodhatnak is.

Forrás:OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Belvárosi kultúrpiknik a nyári hétvégéken Székesfehérváron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*