Feloldották a látogatási tilalmat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is

Népszerű ajánlatok

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Bizonyos óvintézkedéseket megtartva, az általános látogatási tilamat is feloldották, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is.

Kásler Miklós a pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy ez a kórházak esetében azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is a covid-betegek ellátására kell fenntartani.

A járóbeteg- és az alapellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől, tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet – ismertette a miniszter.

Továbbra is telefonon kell időpontot kérni, az egészségügyi ellátó intézményekben el kell végezni a pre-triázst, a gyanús betegeket pedig pcr-teszttel kell kontrollálni, és segíteni kell a diagnózishoz jutást.

A miniszter kiemelte, hogy a járványveszély csökkenésével négy lépcsőben, kéthetes periódusokban indították újra az egészségügyi ellátást.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban feloldották az általános látogatási tilalmat, azonban arra kérik mind a betegeket, mind a hozzátartozókat, hogy saját érdekükben ezzel a jogosultsággal csak szükség esetén éljenek.

A látogatások során az intézmény egész területén ezentúl is kötelező a maszk viselése.

Egy beteget csak egy hozzátartozó látogathat limitált időtartamban.

Ezekre az óvintézkedésekre azért van szükség, mivel az intézmény jelenleg is kezel koronavírus-fertőzött betegeket, illetve a Fejér megyei kórház két megye fertőzött betegeinek ellátására van kijelölve.

A kismamákra vonatkozó óvintézkedésekről az alábbi linken lehet olvasni: http://www.fmkorhaz.hu/uploads/pdf/tajekoztatokismamaknak.pdf

Forrás: OKK Fehérvár

Írj Te először kommentet "Feloldották a látogatási tilalmat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban is"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*