Embercsempészeket fogtak Mórnál a 81-es főúton Videóval frissítve

Népszerű ajánlatok

/Fotó:police.hu/

Egy magyar és egy német honosságú gépjárművet ellenőriztek a rendőrök Fejér és Veszprém megyében. A két járművezetőt és a rendőrök elől szökni próbáló négy utast előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Bűnüldözési Osztály munkatársainak közreműködésével a székesfehérvári rendőrök Székesfehérvár határában beazonosítottak két, embercsempészéssel kapcsolatba hozható gépjárművet 2020. június 9-én éjszaka.

A székesfehérvári járőrök a Móri Rendőrkapitányság munkatársaival együtt, 23 óra 40 perckor a 81-es számú főúton, Mór belterületén állították meg az egyik, német honosságú, Ford Focus típusú személygépkocsit, amelyet egy magát szírnek valló férfi vezetett.

A gyanú szerint a sofőr előfutóként közreműködött a migránsok külföldre juttatásában, ezért a rendőrök elfogták és előállították.

Nem sokkal később, egy másik székesfehérvári rendőri egység a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével, Veszprém külterületén ellenőrizte a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható másik német honosságú gépkocsit, egy Seat Ateca típusú járművet.

A rendőrök az autó vezetőjét, és az autóból kiugró, rendőrök elől futásnak eredő négy férfit elfogták és előállították.

Valamennyi előállított férfi szírnek vallotta magát, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárás keretében folytatja a hat előállított férfi elszámoltatását.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

VIDEÓ:

Írj Te először kommentet "Embercsempészeket fogtak Mórnál a 81-es főúton Videóval frissítve"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*