Móri ételkülönlegességek: így készül a kvircedli borlevessel

Népszerű ajánlatok

(a fotó illusztráció – itthonotthonvan.hu)

Hagyományos móri étel – Ajánlatunk hozzá: Töppedt szőlőből készült Móri ezerjó vagy Móri ezerjó aszú. Ízlés szerint persze más is fogyasztható hozzá…

Hozzávalók a kvircedlihez:

1 kg mokkacukor

1 kg liszt

9 db tojás

1 csomag sütőpor

1 citrom 1 kg mokkacukrot megtörünk, megszitáljuk és 9 db tojást, fél csomag sütőport és citromhéjat teszünk hozzá. Ezt egy óráig keverjük.

Liszttel összegyúrjuk – amennyit felvesz, de ne legyen kemény. A tésztát kiszaggatjuk (hagyományos Móri faragású kvircedlinyomóval díszes süteményt készíthetünk) , másnapig száradni hagyjuk, majd sütőben megsütjük. Borlevessel fogyasztjuk!

Hozzávalók a borleveshez:

1 tojás

5 dl fehér bor

3 dl víz

5 dkg cukor

1 kiskanál liszt

szegfűszeg

citrom

A tojást egy tálban elkeverjük, beletesszük a lisztet a vizet.

Ehhez hozzáöntjük a bort, melyet előbb cukorral, citromhéjjal és szegfűszeggel felforralunk.

Tűzre téve sűrűsödésig kavarjuk. Csészékbe szűrve forrón tálaljuk. (forrás:pontica.hu)

Írj Te először kommentet "Móri ételkülönlegességek: így készül a kvircedli borlevessel"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*