Viharkárok Mór környékén is

Népszerű ajánlatok

/Fotó: Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület/

“Megyeszerte több mint hetven helyszínen szüntették meg az erős szél okozta balesetveszélyt a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók február 4-én.

A beavatkozások felénél az utakra dőlt, és a földből félig kifordult, épületeket veszélyeztető fákat, leszakadt ágakat motoros láncfűrésszel darabolták fel a tűzoltók. Tácon és Válon az általános iskola, Bicskén a művelődési ház tetőszerkezetének lemezfedését bontotta meg kis mértékben a szél. Polgárdiban az idősek otthona tetején igazították meg a meglazult cserepeket a város önkormányzati tűzoltói.

Bodajkon a vihar egy társasház tetőszerkezetét nyolc négyzetméteren gerendástól tépte le, amely egy parkoló személygépkocsira zuhant. A helyi önkéntes és a móri önkormányzati tűzoltók a padlástérnél a meglazult tetődarabokat szedték le.

Csákvár és Zámoly között egy pótkocsis kisteherautót borított fel az orkán. A jármű pótkocsija leszakadt, és a szántóföldön az oldalára dőlt. A kisteherautó az úton keresztbe fordult és szintén az oldalára borult.

A székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók a kisteherautó ponyváját lebontották, majd a pályaszer csörlőjével kerekeire állították a járművet. Az M7-es autópályán is egy kisteherautó pótkocsiját döntötte meg menet közben a szél, amelyet a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos egysége és a váli önkormányzati tűzoltók csörlőztek vissza a kerekeire.

Személyi sérülés egyik esetnél sem történt” – tájékoztatott bennünket Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook oldalán így számolt be a beavatkozásokról:

“A bányász lakótelepen kezdtük a káresetek felszámolását, ahol a szél feltépte a tető egy részét, majd ez egy autón landolt. Szerencsére ekkor senki sem volt az épület közelében és az autóban nem tartózkodott senki.

Ezt követően útra és épületekre dőlt fák eltávolításában segítettünk Balinkán, Csókakőn, Fehérvárcsurgón és ismét Bodajkon.

A székesfehérvári hivatásos, a móri önkormányzati, valamint a csókakői és fehérvárcsurgói önkéntesekkel dolgoztunk együtt a káresetek felszámolásában”

Írj Te először kommentet "Viharkárok Mór környékén is"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*