Autóipari ülésrendszerek beszállításáról írt alá szerződést a Rába Járműalkatrész Kft.

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció, 2015-ben készült a Rábában Móron – MTI fotó/Krizsán Csaba/

A Rába Járműalkatrész Kft. évi kétmillió euró (671,8 millió forint) értékű, hét évre szóló keretszerződést kötött autóipari ülésrendszerek beszállítására – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-t.

Az októberben létrejött megállapodás értelmében a Rába csoporthoz tartozó Rába Járműalkatrész Kft. móri telephelye 2020 májusától ötvenezer pick-up gépjárműbe szállít szerelt hátsóülés-vázakat az autóipar egyik legnagyobb multinacionális beszállítójának.

A közlemény szerint a több évtizedes múltra visszatekintő, egyebek mellett komplett ülésrendszerekért felelős külföldi partner a globális járműipar egyik legnagyobb TIER 1-es beszállítója. A partnertársaság európai termelésének racionalizációja érdekében kezdett tavaly tárgyalásokat a Rába Járműalkatrész Kft.-vel, ennek eredményeként a pick-up piac egyik vezető márkájához készülő autóülések hátsó ülésvázait szállítja be a Rába.

A megállapodás a Rába számára stratégiai jelentőségű és a további együttműködés forrása lehet – tették hozzá a közleményben.

A Rába Járműalkatrész Kft. a Rába Járműipari Holding Nyrt. egyik üzletága, ahogy a futómű és a jármű üzletág is.

A Rába csoport 2018-ban 1,197 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el, ami 23,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Árbevétele 10,9 százalékkal, 48,632 milliárd forintra nőtt.

Az üzletágak közül 2018-ban a járműalkatrész 7,7 százalékkal, a jármű üzletág 2,2 százalékkal növelte üzemi eredményét, a futómű üzletág üzemi eredménye azonban 36 százalékkal csökkent.

Az idei év első három negyedévében a Rába csoport árbevétele csaknem 38 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 34,7 milliárd forintról, míg az adózott nyeresége 32,7 százalékkal, 425 millió forintra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A csoport üzemi eredménye az első három negyedévben 97 millió forinttal meghaladva az előző évit, 1,192 millió forintra nőtt.

Az első három negyedévet tekintve a futómű üzletág 333 millió, az alkatrész 472 millió, a jármű üzletág pedig 504 millió forint nyereséget realizált.

A Rába erősen export orientált, stratégiai piacai az Európai Unió, a FÁK országok és az Amerikai Egyesült Államok.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.

-MTI-

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*