Régiségekkel kereskedett a móri testvérpár – Képgaléria

Népszerű ajánlatok

/Fotó:police.hu/

A rendőrségnek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy móri testvérpár régiségeket, valamint lőfegyveralkatrészeket tárol engedély nélkül ingatlanában.

Összehangolt munka eredményeként, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egységének munkatársai fogták el 2019. november 6-án azt a móri testvérpárt, akik azzal gyanúsíthatók, hogy fémkereső használatával találtak meg a földben a régiségeket, lőfegyvertartozékokat, majd kiásták azokat.

A két férfi a tevékenységéhez rendelkezett ugyan a megfelelő engedélyekkel, viszont a feltárt honfoglalás kori, valamint középkori régészeti leleteket nem minden esetben szolgáltatták be a múzeumnak, hanem azokkal a különböző internetes oldalakon kereskedtek.

A kutatás során a rendőrök nagy értékű ezüstérméket, készpénzt, valamint világháborús kézifegyverek alkatrészeit foglalták le. A nyomozók kulturális javakkal és lőfegyverrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a 44 és a 45 éves férfi ellen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  közleménye

Forrás:police.hu

 

További képek:

 

 

Fotó:police.hu

Írj Te először kommentet "Régiségekkel kereskedett a móri testvérpár – Képgaléria"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*