Indul a 81-es és 13-as utak négysávúsításának előkészítése

Népszerű ajánlatok

/A kép illusztráció!

A térségben, sőt a régióban élőket hosszú évek, évtizedek óta foglalkoztatja a 81-es főútvonal négysávúsítása.

Ezzel kapcsolatos fejlemény, hogy az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt tenderfelhívást tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.  – írja a Napi.hu november 4-én.

A cikk szerint a feladat – és az út is – két részből áll:

  • Az első rész Komárom-Nagyigmánd térségében ágazik le az M1-es autópályáról és tart a Székesfehérvárt nyugatról elkerülő útig. Ennek a hossza 85 kilométer.
  • A második rész a fehérvári elkerülő úttól halad – az M7-es autópálya új csomópontján keresztül – az M8-as autópályáig, amelyet Sárbogárd térségében ér el. Ennek a hosszúsága 35 kilométer.

Mindkét résznek el kell készíteni a tanulmánytervét, továbbá a környezeti hatásvizsgálati dokumentációt, végül pedig meg kell szerezni a környezetvédelmi engedélyt is.

A tervezett út részben a meglévő utak négysávúsításával készül úgy, hogy elkerüli a településeket. A tervezési idő 20 hónap.

Emlékeztető:

A Magyar Távirati Iroda április 10-i közleménye szerint Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkár egy Bükfürdőn tartott beszédében egyebek mellett ezt mondta – idézzük: “döntött a kormány a Komárom és Székesfehérvár között a 13-as és 81-es utak négysávúsításáról, ami részben tehermentesítené az  M1-es autópályát és az M5-ös autópályát a budapesti átkeléstől.”

A Napi.hu TELJES cikkét ITT olvashatja!

Írj Te először kommentet "Indul a 81-es és 13-as utak négysávúsításának előkészítése"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*