Az idei év Ezerjófiúját köszöntötték Móron – Képgalériával

Népszerű ajánlatok

/Kaurin Soma szüleivel – Fotó:Nagy Pál/

A 2019. évi Móri Bornapok vasárnapján – 2010. óta immár tizedik alkalommal – közös koccintásra hívta a helybelieket és a távolabbról érkezett vendégeket a Borbarát Hölgyek Egyesülete a “Teremtés – kútjához”, vagyis a Lamberg-kastély parkjában található Puttó szoborhoz (Nagy Benedek móri szobrászművész alkotása), melyet évekkel ezelőtt fogadtak örökbe. Ilyenkor köszöntik az adott év Ezerjófiúját is!

Az ott lévők tanúsíthatják:  ezen a délelőttön tényleg Móri Ezerjó  – mégpedig a Förhécz család 2018-as ezerjója – folyt a “Teremtés – kútjából” , de ezt alább képek is bizonyítják.

Szép számú érdeklődő – köztük természetesen a Móri Borbarát Hölgyek-, a vendégként városunkban tartózkodó borrendek és borbarát hölgyek képviselői, Csákvári Ilona a Móri Járási Hivatal vezetője, Gintner András, Mór Város Önkormányzata  Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke,  Mór borkirálynője Gruber Nóra, és udvarhölgye Ruff Nikolett fogadta el a meghívást.  Részt vettek az ünnepségen Mór korábbi borkirálynői közül Pfiffer Katalin és Pintér Zita; Csókakő volt, illetve jelenlegi borkirálynője (Szatzger Cecília – Fűrész Cecília), és természetesen a “főszereplő” kisfiú családjával.

A borrendek, borhölgyek és a borkirálynők látványos bevonulását követően Gintner András és Backer Zsuzsanna, a Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke köszöntő szavai után rövid énekes-zenés műsor következett.

A Liederkreis Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus dalai után a Pászti Mikós AMI ifjú kürtösei zenéltek.

Idén is meghívták a korábbi évek “Ezerjó fiúit”, akik szüleik társaságában eleget is tettek a szíves invitálásnak.

Ezt követően adta át Csákvári Ilona és Gintner András az idei év Ezerjófiújának, Kaurin Somának – aki 2019.július 1-én született-,  valamint szüleinek, Kaurin Darkónak és Kaurin Krisztinának az ajándékokat, melyek közül nem hiányozhatott egy palack bor  sem,  mégpedig a Bozóky Pincészet 2018-as félszáraz ezerjója, a Móri Borbarát Hölgyek zászlósbora.

Hogy mennyi szerepe volt a bornak és mennyi az ifjú párnak abban, hogy a Móri Ezerjó 2018. őszi fogyasztása után fiúk szülessen?  Nos, ez valószínűleg sosem fog kiderülni…

Ámde:  ha már a Habsburg uralkodócsalád is sokszor rendelt ebből a nemes nedűből – merthogy ők hittek fiúnemző erejében – akkor el kell hinnünk, hogy a szülők által tavaly elfogyasztott ezerjónak lehet némi köze Soma megszületésében…

Az ünnepség után a jelenlévőket meghívták egy pohár borra, melyet mindenki saját maga tölthetett  – ezzel is meggyőződve a fent leírtakról: a mai napon a “Teremtés – kútjából” bizony folyik a bor…

                                                                                                           Nagy Pál

Fotók:Nagy Pál

Írj Te először kommentet "Az idei év Ezerjófiúját köszöntötték Móron – Képgalériával"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*